РФ може спробувати прорвати кордон на Куп'янському напрямку. Про це в інтерв'ю "Укрінформу" розповів заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький.

За його словами, у лютому та березні очікуються активні бойові дії на Донбасі. Розвідка спостерігає переміщення 2-ї механізованої дивізії 1-ї танкової армії з Білорусі.

Не виключено, що росіяни знову можуть спробувати зайти на територію України через кордон. Йдеться про Куп'янський напрям: там можливий новий наступ, щоб повернути під свій контроль території Луганської області.

Як зазначив Скибицький, начальник Генштабу та командувач угрупуванням російських військ в Україні Валерій Герасимов не виконав поставленого завдання - повної окупації Донецької та Луганської областей. Водночас президент РФ Володимир Путін наказав армії взяти Донбас до березня. У зв'язку з цим будуть активні бої на Донецькому й Луганському напрямках.

Напередодні губернатор Харківської області Олег Синєгубов в ефірі телемарафону заявив, що "ворог все ж таки має на меті Харківську область і місто Харків". Тому наш регіон має бути готовим до будь-якого розвитку подій. А бригадний генерал юстиції, начальник Харківського військового гарнізону Сергій Мельник упевнений, що російська армія може піти в атаку на сході країни і Харків зіткнеться з ще одним наступом. Свої слова він підтверджує тим, що невеликі групи російських солдатів перетинають кордон, щоб розвідати ситуацію, а Харків перебуває приблизно за 40 км від РФ.

Про погрози наступу військ РФ у Харківській області наприкінці минулого року говорив голова Луганської ОВ Сергій Гайдай. Він наголосив на накопиченні російських підрозділів у районі Сватового, що може свідчити про плани противника рушити у бік Куп'янська.