Президент України Володимир Зеленський приїхав на Куп'янський фронт. Він побував на передовому командному пункті та вручив нагороди бійцям. 

"Бійці на Куп'янському напрямку захищають мирне життя українців - людей Харківщини. Я дякую воїнам за службу, за захист нашої держави! Бажаю перемоги, бути міцними та не втрачати ініціативи", - заявив президент.

Він зазначив, що відвідати Куп'янський напрямок і нагородити воїнів - честь для нього.

Куп'янський напрямок - один із найнебезпечніших на всьому україно-російському фронті. Тут ще влітку РФ сконцентрувала значні сили - до 110 тис. осіб. Протягом останніх місяців росіяни атакують українські позиції в районах сіл Синьківка, Іванівка, Петропавлівка. Бої відбуваються за 8-10 кілометрів від Куп'янська. 

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський повідомляв, що для посилення атак на Куп'янський напрямок прислали "вагнерівців". РФ продовжує використовувати підрозділи "Шторм Z" і "Шторм V", набрані з колишніх ув'язнених. 

Атакують невеликими групами від 10 до 30 осіб без підтримки бронетехніки. Такі штурми українські військові називають "м'ясними". ЗСУ відбиває всі атаки і завдає російським військам значніших втрат.

При цьому російські війська щодня обстрілюють населені пункти в Куп'янському районі. Проводиться евакуація населення. Голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов заявив, що завершено примусову евакуацію сімей з дітьми. Але на лінії фронту залишаються ще близько 6 тис. мирних жителів.