На лінії фронту на Куп'янському напрямку живе 6000 осіб, повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Куп'янський напрямок - одна з найнебезпечніших ділянок фронту. Тут ще влітку російське командування накопичило значні сили - до 110 тис. осіб. Протягом кількох місяців росіяни штурмують позиції українських військ у районах сіл Синьківка, Петропавлівка, Іванівка. Бої ведуться на відстані 8-10 км від Куп'янська. 

Населені пункти Куп'янського району постійно обстрілюють, по них завдають авіаударів.

Синєгубов повідомив, що завершено примусову евакуацію сімей із дітьми з небезпечних зон району. Із трьох громад, де було оголошено евакуацію, разом із батьками вивезли 299 дітей:

  • з Кіндрашівської - 31 дитину;
  • з Куп'янської - 182; 
  • з Курилівської - 86. 

Останні дві сім'ї з дітьми поліція шукала майже тиждень. Встановили, що ці родини виїхали самостійно.

У Пункті прийому евакуйованих у Харкові родини отримали гуманітарну, консультативну, медичну та психологічну допомогу. Усі, хто потребував житла, отримали безкоштовне житло. Розселили 493 людини.

Однак, каже Синєгубов, деякі батьки разом із дітьми намагаються повернутися назад у Куп'янський район. Такі спроби обласна влада та поліція припинятимуть.

Для тих, хто бажає евакуюватися з Куп'янського району, відкрито цілодобову гарячу лінію Єдиного координаційного гуманітарного центру:

  • 0-800-339-291.

Також щодня з 9:00 до 16:00 працює гаряча лінія Куп'янської міської військової адміністрації:

  • (8098) 941-23-00.