Президент України Володимир Зеленський побував у метрошколі в Харкові. Глава держави подивився, як навчаються школярі на станції метро "Університет".

Президент відвідав класи, де проходили уроки математики, англійської мови та музики, поспілкувався з дітьми та поцікавився подробицями навчання.

Також Володимир Зеленський відзначив освітян Харківської області нагородами - орденами княгині Ольги ІІІ ступеня - та присвоїв почесні звання "Заслужений працівник освіти України" і "Заслужений вчитель України".

Крім Харкова, Зеленський 30 листопада відвідав і Куп'янський фронт.

З початком війни харківські школи перейшли на дистанційку. У липні 2023-го обласна Рада оборони дозволила повернутися до очного навчання, але тільки за наявності захисних споруд. У харківських школах є тільки найпростіші укриття, які не можуть гарантувати потрібний захист дітей і педагогів. У підсумку влада ухвалила рішення організувати навчання в приміщеннях метро.

Навчальні класи обладнано на п'яти станціях підземки:

  •  "Перемога";
  • "Університет";
  • "Метробудівників";
  • "Тракторний завод";
  • "Академіка Павлова".

Спочатку в метрошколі було 1000 дітей. З початку року кількість учнів у метрошколі зросла вдвічі. Дітей у метрошколі годують безкоштовно, розвозять туди й назад на спеціальних автобусах.