Харківська область отримає 20 мільйонів на безкоштовні дрова для людей. Рішення направити до регіону додаткові кошти 29 листопада ухвалив Кабінет міністрів.

Через воєнні дії значно постраждала громадянська інфраструктура регіону. У деяких населених пусках неможливо забезпечувати централізовану подачу тепла в тих обсягах, як це було в довоєнний період. Наприклад, у місті Вовчанську Харківської області повністю відсутній газ і відновити його цієї зими неможливо. Дрова можуть стати єдиним порятунком від холоду для частини мешканців області, особливо у сільській місцевості. Але й мешканці міст почали купувати та встановлювати пічки-буржуйки.

Ще на початку жовтня уряд вирішив забезпечувати мешканців прифронтових територій безкоштовними дровами для опалення будинків узимку. На це виділили 563 млн грн. Уряд запустив державний інтернет-ресурс “ДроваЄ”, за допомогою якого можна придбати деревину онлайн.

Додаткові гроші для Харківської області з'явилися через те, що Сумська обласна військова адміністрація не використала державну субвенцію у повному обсязі.

Станом на кінець листопада територіальні громади Харківської області уклали договори з лісгоспами щодо закупівлі палива та розпочали доставку дров до населення прифронтових територій.

Проте в обласній раді повідомили про дефіцит дров у регіоні. У зв'язку з цим лісгоспи просять дозволити санітарну вирубку лісу у заповідних зонах.

До доставки дров населенню підключаються благодійники. Волонтери доставили дрова мешканцям Коломакської, Краснокутської та Золочеської громад. Волонтерські дрова у різних громадах отримали від кількох десятків до сотні дворів, де мешкають незаможні громадяни. А загалом у Харківській області на чергу на безкоштовні дрова записалися 165 тисяч сімей.