На Харківщині почали розвозити безкоштовні дрова. Як розповів директор Департаменту захисту навколишнього середовища та природокористування ХОВА Андрій Нерета, вже доставлено 100 кубів дров до Богодухівської громади, 32 куби - до Краснокутської. Повністю завершити доставку дров областю планується до 15 грудня.

Щоб забезпечити мешканців регіону дровами, уряд виділив 66 млн 632,8 тис. гривень. Місцева влада розподілила субвенцію по громадах, зараз гроші перераховані на рахунки 51 із 55 ОТГ.

Щоб забезпечити дровами людей, які мешкають на звільнених територіях, потрібно ще близько 169 тис. кубометрів деревини. У Мінреінтеграцію вже направлено відповідне звернення щодо додаткового фінансування.

За інформацією голови Харківської ОВА Олега Синєгубова, до заготівлі дров регіону залучатимуть потужності інших областей.

"Ми будемо звертатися не лише за субвенцією, тому що ми розуміємо - самостійно наші лісгоспи перекрити цю потребу фізично не можуть, вже зараз у них є напруга щодо виконання цього замовлення. Тому будемо звертатися до інших областей та пропонувати заготовляти для нас цю паливну деревину", - зазначив Олег Синєгубов.

У Коломацькій громаді дрова почали видавати 22 листопада, там на один будинок видається один причіп дров. У громаді продовжується збирання заявок на отримання безкоштовних дров. Для оформлення заявки слід звернутися до секретаря Коломакської селищної ради за адресою: Коломак вул. Гетьмана Мазепи, 4А. Які документи необхідно додати до заявки, можна дізнатись за посиланням.

Дрова роздадуть у ті будинки, де немає інших систем опалення. Люди, які живуть у них, не повинні отримувати допомогу у вигляді дров від інших організацій і на початок опалювального сезону вони не повинні мати субсидії.

У жовтні Кабмін ухвалив безкоштовно забезпечити дровами мешканців Донецької, Запорізької, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської, Дніпропетровської та Чернігівської областей. На це з держбюджету планували виділити 562,5 млн. грн.

Самостійно купити дрова можна на сайті "ДроваЄ". Але в такому разі потрібно бути готовим вирішити питання самовивозу: знайти техніку й найняти вантажників.