У Харкові хочуть скоротити комендантську годину і зробити її з 23 години вечора до 5 ранку. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов.

За його словами, до міста повертається багато людей, зараз у Харкові проживає приблизно 1,1 млн осіб, продовжує відкриватися бізнес, тому багато підприємців просять скоротити час комендантської години. Наразі це питання опрацьовується з військовими, з міськими службами.

"Це дуже важливо для функціонування бізнесу, для продовження часу роботи продуктових магазинів, перевізників. Отримуємо дуже багато запитів на це", - наголосив Олег Синєгубов.

У перші тижні війни комендантська година починалася з 18 години вечора, потім її час поступово скорочували. Влітку, у серпні, коли Харків чи не щодня обстрілювався російськими ракетами та артилерією, було запроваджено довгу комендантську годину. Вона тривала добу – 23 та 24 серпня, у День міста та День Незалежності України, бо була загроза сильних обстрілів та провокацій з боку РФ. Станції метрополітену не закривали, щоб люди могли бути в укритті.

У сусідній Полтавській області, до речі, нещодавно вже скоротили комендантську годину - її зробили з 23 години вечора до 5 ранку, до цього комендантська година, як і в Харкові, починалася о 22 годині.