У Харкові судитимуть жінку, яка знайомилася на сайтах знайомств з іноземцями та обманом змушувала їх перераховувати гроші на свій рахунок. Жінці інкримінують шахрайство, повідомили в поліції.

Встановлено, що 45-річна харків'янка розміщувала оголошення на сайтах знайомств і, представляючись 22-річною дівчиною, спілкувалася з іноземцями. Переписуючись із жертвою, жінка розкручувала чоловіків на гроші. Один із потерпілих, громадянин США, перерахував шахрайці майже 13 тисяч доларів.

Під час обшуку вдома у фігурантки поліцейські вилучили мобільні телефони та банківські картки.

Досудове розслідування за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) КК України завершено, обвинувальний акт скеровано до суду. Харків'янці загрожує до 8 років позбавлення волі.

Як не стати жертвою шлюбних аферистів в інтернеті:

  • Будьте обачними з інформацією, яку ви розкриваєте про себе в інтернеті. Не розголошуйте особисті дані - адресу, номер телефону - на ненадійних або неперевірених сайтах чи в чатах.
  • Будьте уважними до профілів користувачів в онлайн-знайомствах. Шлюбні аферисти часто створюють фальшиві профілі, використовуючи вкрадені фотографії та інформацію. Уникайте підозрілих профілів з неправдоподібними або занадто ідеальними описами.
  • Не надсилайте гроші незнайомим людям. Якщо хтось, з ким ви щойно познайомилися в інтернеті, просить вас про гроші або фінансову допомогу, будьте обережні та не надсилайте такій людині гроші.
  • Перевірте справжнє ім'я та фотографію за допомогою пошукових систем. Іноді фотографії, які використовують аферисти, можуть бути знайдені в Інтернеті, а профіль - бути фальшивим.
  • Не поспішайте занадто швидко у стосунках і будьте обережні з проявом довіри. Шлюбні аферисти зазвичай намагаються встановити емоційний зв'язок із потенційною жертвою, щоб використати це у своїх інтересах.
  • Якщо у вас є підозри або сумніви щодо людини, з якою ви спілкуєтеся в інтернеті, поділіться цим із близькими друзями або родиною. Їхня думка та порада можуть допомогти вам прийняти правильне рішення.
  • Використовуйте надійні та перевірені платформи знайомств. Під час вибору сайту знайомств або застосунку переконайтеся, що це надійна платформа з політикою перевірки профілів і механізмами забезпечення безпеки.
  • Якщо ви зіткнулися з потенційним шлюбним аферистом, негайно повідомте про це власників платформи знайомств і поліцію.