У Харківській області війська РФ знищили близько 40 сіл та селищ. Про це під час телемарафону повідомив начальник обласного Головного управління Національної поліції Володимир Тимошко.

Найбільше від обстрілів та бойових дій постраждали Золочівська, Липецька, Куп'янська та Вовчанська громади та місто Ізюм. Ізюмська влада повідомляла, що в місті зруйновано близько 80% будівель.

Голова обласної поліції розповів, що у селі Кам'янка в районі Ізюму до війни проживало близько 1200 осіб, зараз – 30 осіб. У деяких селах не лишилося майже жодного цілого будинку. У селі Мала Камишеваха до війни було 178 будинків, повністю знищено 176 будинків.

Обстріл різних міст, селищ та сіл Харківщини триває щодня. Гарячою точкою став Куп'янськ та Куп'янський район. За даними голови міської військової адміністрації Андрія Бесєдіна, у районному центрі зруйновано 30% будівель. Противник б'є по житлових будинках та цивільній інфраструктурі.

28 та 29 грудня Харків пережив три обстріли. Спочатку до Слобідського району прилетіли дві ракети. Увечері 28-го війська РФ направили на місто 13 "Шахедів" (українські ППО збили 11). Вранці 29-го містом випустили чотири ракети С-300.

Загалом Харківська область – одна з найбільш постраждалих серед регіонів України. За даними першого заступника міністра внутрішніх справ Євгена Єніна, на Харківщині з початку війни зафіксовано понад 11 700 російських обстрілів.