Харківська область – лідер за кількістю обстрілів з початку війни. Про це в ефірі повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін.

За його словами, найбільше обстрілів зафіксовано у Донецькій, Луганській областях та Харківській областях. Так, на Харківщині з початку війни зафіксовано понад 11 700 російських обстрілів.

Перший заступник голови МВС також зазначив, що у Харківській області тривають деокупаційні заходи, зокрема щодо встановлення колаборантів. Слідчі задокументували вже понад 4,5 тисячі військових злочинів в області. Що стосується руйнувань, то по всій Україні зруйновано понад 35 тисяч об'єктів внаслідок російських атак. З майже 30 тисяч зафіксованих обстрілів з моменту вторгнення вражено 702 об'єкти критичної інфраструктури. Йдеться про газопроводи, електропідстанції, мости, уточнив Єнін.

За інформацією Харківської ОВА, в регіоні зруйновано 1266 будівель, пошкоджено - 3683 (це руйнування порядку 50%) і частково пошкоджено - 9501. Якщо говорити про шкоду конкретно Харкову, то, за даними мера Ігоря Терехова, зараз вона становить близько 9 млрд грн. Без житла у Харкові внаслідок війни залишилося 150 тисяч людей. Російськими обстрілами пошкоджено 109 шкіл, 110 дитячих садків, 53 медустанови. Терехов також заявив, що у Харкові відновлюватимуть і ремонтуватимуть після обстрілів як будинки комунальної форми власності, так і кооперативні. Ремонтні роботи в будинках ЖК, ЖБК та ОСББ виконують на умовах мінімального співфінансування з мешканцями, щоб дотримуватись правил міської програми підтримки житлових кооперативів.

А британський архітектор Норман Фостер створює власним коштом новий генплан Харкова. За попередньою інформацією, до нього увійдуть зелені зони, науковий парк, невисотна забудова (будинки на 6-7 поверхів із підземними паркінгами, автономними системами опалення та водопостачання), IT-кластер та студмістечка.