У прикордонних районах Харківської області активізувалися ворожі диверсійно-розвідувальні групи. Про це на брифінгу повідомив директор департаменту охорони державного кордону адміністрації Держприкордонслужби генерал-майор Леонід Баран, пише АрміяInfom.

За його словами, останнім часом фіксуються спроби застосування ворогом диверсійно-розвідувальних груп насамперед на дільницях у межах Харківщини. Наші бійці їх виявляють, завдають вогневої поразки, і ДРГ тікають.

Інформуючи про ситуацію на кордоні з Росією, Леонід Баран зазначив, що вона залишається напруженою. Щодня прикордонні деокуповані області зазнають обстрілів, найбільше страждає Сумщина. За даними Держприкордонслужби, з початку грудня ворог понад 150 разів завдавав ударів по прикордонню Чернігівської та Сумської областей.

Про активізацію ДРГ у прикордонних областях говорив нещодавно і голова Дергачівської громади В'ячеслав Задоренко. Він зазначив, що на півночі Дергачівської громади сили оборони України активно протидіють спробам ворожих диверсантів проникнути на нашу територію.