Харків'янин Вадим Піщанський живе у квартирі без води, газу та опалення. Як пише "Суспільне", будинок чоловіка на Північній Салтівці розбитий російськими ракетами та на зиму законсервований.

У квартирі 50-річного харків'янина - лише два градуси тепла, він спить під трьома ковдрами, у фуфайці. Був обігрівач, але минулого тижня він згорів і поки що немає грошей, щоб купити новий. Ще потрібна електропіч, але найдешевша коштує 800 гривень.

Газу та води в будинку немає з березня, відколи будинок і район поряд з ним почав обстрілюватися росіянами. Одна з ракет восени залетіла у вікно Вадима, коли його не було вдома. Чоловік розповів, що прийшов і побачив дірку в стелі, а в ній - ракету.

За словами Вадима, у під'їзді він мешкає один, сусіди виїхали ще навесні. Чоловік майже кожен день на роботі він торгує рибою на ринку.

"З роботи прийшов і все - вже завтра, знову на роботу. А як тут проводити дні? Телевізору немає, є радіо, яке вже набридло. На ринку веселіше, там люди є, хоч з кимось поспілкуватися", - розповів Вадим.

Переїхати на зиму до друзів у квартиру, що опалюється, він не хоче, пояснюючи це тим, що в гостях буде некомфортно і нічим платити.

Район, в якому мешкає Вадим Піщанський, обслуговує одну з ділянок КП "Жилкомсервіс". Інженер Юлія Глібова розповів, що подати тепло, воду та газ у дев'ятиповерхівку Піщанського неможливо технічно.

За її словами, потрібно відбудовувати постраждалі комунікації, міняти труби опалення. Все вийшло з ладу, померзло. Наразі провести таку велику роботу це неможливо.

Із понад 40 багатоповерхівок, закріплених за цією ділянкою, на зиму законсервували чверть, але там все одно живе кілька людей. Чи можна буде відновити комунікації у будинках, стане відомо наступного року, зазначила інженер.

Північну Салтівку обстрілювали з першого дня російського вторгнення до України. Сьогодні у цьому районі практично не залишилося цілих будинків. Ще на початку опалювального сезону в мерії пояснили, що через пошкодження деякі багатоповерхівки не опалюватимуться взагалі. Незважаючи на складнощі, комунальники активно працюють тут: забивають вікна, проводять ремонт там, де це можливо. Люди повертаються до своїх будинків, деякі навіть збираються зимувати навіть опалення.