На Північній Салтівці відновлюють житловий фонд та готуються до зими. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов.

Він розповів, що зустрівся із жителями Північної Салтівки. За його словами, у цьому районі постраждав практично кожен будинок, але, незважаючи на це, багато харків'ян повертаються до міста і хочуть зимувати у своїх квартирах.

"Ми закриваємо контури, вставляємо вікна, ремонтуємо розбиті покрівлі та сходові марші. Є будинки, які взагалі не підлягають відновленню, але є з частковими руйнуваннями, які ми й беремо в роботу. Десь встигнемо все зробити до опалювального сезону, а десь – до початку чи середини грудня, бо у багатьох будинках пошкоджено конструктив", – повідомив Ігор Терехов.

photo-2022-10-06-19-02-29 photo-2022-10-06-19-02-31 photo-2022-10-06-19-02-33

Він запевнив, що місто робитиме все можливе та неможливе, щоб у будинках харків'ян було тепло.

Північна Салтівка, як і П'ятихатки, а також Горизонт – це райони, які найбільше постраждали від обстрілів. Півночі міста не пощастило бути в небезпечній близькості від "сусіда", ворожа артилерія сюди діставала майже кожен день, починаючи з 24 лютого. Але після контрнаступу ЗСУ та звільнення населених пунктів, де розташовувалася російська артилерія (зокрема, Липців, Циркунів), навіть на Північну Салтівку почали повертатися люди. Сюди запустили кілька автобусних маршрутів, а також відкрили для пасажирів "довгоочікувані" станції метро після "Академіка Барабашова".

За даними мерії, там, де це можливо, у будинки на Північній Салтівці подаватимуть тепло. Поки що відомо про 50 будинків у місті, де опалення точно не буде. 25 із них розташовані у Київському районі, точні адреси можна подивитися тут.