У прифронтовому селі Синьківка в Харківській області не залишилося жителів. Звідти вивезли останніх п'ятьох мирних громадян, повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов.

Синьківка - село в Куп'янському районі приблизно за п'ять кілометрів від Куп'янська.  До війни тут проживали близько 400 осіб. Сьогодні село знаходиться на лінії фронту. Влітку росіяни поширювали фейк про його захоплення.

Олег Синєгубов зазначив, що в Куп'янському районі триває евакуація. Із небезпечної зони вже вивезли 1091 людину, зокрема 226 дітей. Крім того, понад 2000 осіб виїхали звідти самостійно. Крім людей із Куп'янського району евакуюють і тварин.

Губернатор додав, що деякі люди повертаються додому, причому навіть із дітьми. З ними влада проводить роз'яснювальну роботу.

Куп'янський і Лиманський напрямки, каже Синєгубов, залишаються пріоритетними для армії РФ. Сюди росіяни періодично висувають диверсійно-розвідувальні групи, яких перехоплюють бійці ЗСУ. Також російські війська проводять ротацію, щоб знову розпочати наступальні дії.

У Східному угрупованні військ ЗСУ теж зазначають, що російські війська можуть готуватися до наступу на Лимано-Куп'янському напрямку. Зокрема, окупанти формують там 12 штурмових рот.