У Куп'янську Харківської області місцева мешканка чекала на російських "визволителів" і навіть хотіла отримати паспорт РФ. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, у Куп'янську 55-річна жінка в інтерв'ю ЗМІ виправдовувала збройну агресію РФ і говорила, що довго чекала на російських "визволителів". Крім того, жінка звернулася до незаконної окупаційної влади з метою отримання паспорта РФ.

Щодо жінки розпочато досудове розслідування за фактом виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України (ч. 3 ст. 436-2 КК України).

У ході розслідування вивчаються також незаконні дії представників окупаційної влади щодо видачі паспортів країни-агресора.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Нагадаємо, Київський районний суд Харкова визнав винною уродженку Донецька у підтримці російської агресії. З початку війни жінка розміщувала у своєму Instagram пости на підтримку РФ: зокрема символіку так званої ДНР та російського вторгнення в Україну – літери "V" та "Z". Від відбуття реального покарання підсудна була з випробувальним терміном один рік.