Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов назвав умови, за яких можлива евакуація Харкова. 

За його словами, евакуація з обласного центру може бути здійснена у разі загрози окупації міста або його захоплення. Але зараз про евакуацію не йдеться.

"Ми постійно моніторимо ситуацію, і наразі мова про евакуацію жителів Харкова не йде. Динаміка переміщення населення зараз стабільна. У Харкові -  1,2-1,3 мільйона населення, плюс по області ще мільйон", - зазначив Синєгубов.

Питання про можливу авкуацію Харкова шириться суспільством через те, що з початку цього року обстріли міста значно посилилися, а  27 березня РФ вперше з 2022 року вдарила по Харкову з авіації (була використана новітня російська військова розробка, детальніше про цю зброю читйте тут). Крім того, РФ проводить ІПСО, у межах якої ширить багато дезінформації про начебто наступ на Харків та захват обласного центру.

Зараз на Харківщині триває евакуація з 57 населених пунктів Куп'янського району. Водночас в ХОВА розглядають можливість евакуації з прикордонних населених пунктів Харківського, Богодухівського та Чугуївського районів.

Губернатор також розповів, що малий та середній бізнес пристосувався до поточної ситуації у регіоні  і продовжує діяльність на деокупованих та постраждалих від війни територіях. Як приклад він навів Ізюм. Як тільки безпекова ситуація дозволила, там одразу почали відкриватися кафе, продуктові магазини тощо. Він підкреслив, що завданням влади було залучити туди мережеві супермаркети - для стабілізації цін на продукти харчування. Представники великих підприємств переважно або призупинили роботу, або релокувалися в інші регіони країни.