Росіяни знову намагаються наступати на Куп'янському напрямі. У Генеральному штабі ЗСУ повідомили, що 27 березня російські підрозділи атакували село Крохмальне.

Крохмальне – одне із найменших сіл Харківщини. До війни там було 45 мешканців. Село знаходиться на адміністративному кордоні Харківської та Луганської областей за 30 кілометрів трасою на південний схід від Куп'янська.

1

Російська артилерія обстріляла Кам'янку, Колодязне, Червоне Перше, Новомлинськ, Дворічну, Західну, Куп'янськ. На Слобожанському напрямку під обстріл потрапили Тимофіївка, Червоне, Устинівка та Чорне.

Добами раніше війська РФ намагалися наступати в районі села Сіньківка в районі Куп'янська, але були відкинуті.

Основні військові дії ведуться на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямах. Тривають запеклі бої за Бахмут, Авдіївку та Мар'їнку.

На всіх ділянках фронту 27 березня росіяни завдали 24 авіаційних та 12 ракетних ударів, здійснили 55 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Вночі для завдання авіаударів противник задіяв 15 ударних БПЛА типу "Шахед-136". ППО збила 14 із них.

Українська авіація завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу ойськ РФ. Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили три пункти управління, зосередження живої сили противника, артилерійський підрозділ на вогневій позиції, склад боєприпасів та склад паливно-мастильних матеріалів.