Війська РФ намагалися просунутися на Харківщині. У Генеральному штабі ЗСУ повідомили, що 26 березня противник атакував село Сіньківку.

Сіньківка знаходиться за кілька кілометрів на північний схід від Куп'янська на лівому березі річки Оскол. До війни тут мешкало близько 400 осіб.

1

Бої на Куп'янському напрямі тривають уже кілька місяців. З середини грудня війська РФ постійно атакують село Гряниківка біля смт Дворічне. Куп'янськ, Дворічна та інші населені пункти у цій частині Харківщини щодня зазнають обстрілів. У Куп'янську пошкоджено чи зруйновано понад 30% будівель, у Дворічній – понад 80%. У Куп'янському районі обласна влада оголосила обов'язкову евакуацію. Значна частина мирних жителів уже залишила зону бойових дій. У Купнянську залишилася десята частина від довоєнного населення. У Дворічній – п'ята. У селі Гряниківка із 600 мешканців залишилося кілька людей. Війська РФ практично знищили село обстрілами.

Британська розвідка повідомляла, що російська армія не цурається планів знову захопити Куп'янськ – великий залізничний вузол.

26 березня артилерія противника била по Куп'янську та Табаївці.

На Слобожанському напрямку під обстріл потрапили Лобанівка, Малі Проходи, Липці, Стрілечя, Стариця, Огірцеве, Мілове, Петро-Іванівка та Рідкодуб.