На Харківщині машина наїхала на міну. Як повідомили у ДСНС, трагедія сталася сьогодні, 29 березня, на ґрунтовій дорозі біля Барвінкового Ізюмського району. Автомобіль підірвався на протитанковій міні. Внаслідок вибуху загинули двоє людей: 16-річний хлопець і 34-річний чоловік. Ще двох - хлопців 20 і 24 років - поранено, їх госпіталізовано.

Щоб не наїхати на міну, необхідно дотримуватися таких правил:

  • не їздити лісами, полями, узбіччями та стежками. Виконуйте тільки твердими дорогами і перевіреними маршрутами;
  • не наближайтесь до підозрілих предметів, дротяних розтяжок, сигнальних стрічок та знаків із попередженнями про мінну небезпеку;
  • не зупиняйтеся та не виходьте з автомобіля у незнайомих місцях. Не кидайте нічого на узбіччя чи за межі дороги;
  • не відкривайте та не чіпайте кинуті або пошкоджені авто та гаражі. Вони можуть бути заміновані або утримувати вибухівку;
  • якщо ви знайшли міну або інший вибухонебезпечний предмет, відійдіть на безпечну відстань та повідомте про це за номерами 101 або 102. Не намагайтеся самостійно знешкодити чи перемістити знахідку.

Такі нещасні випадки, які забирають життя людей, не поодинокі. 27 березня у Куп'янську підірвався на міні начальник служби ліній Куп'янського високовольтного району електричних мереж Роман Байбак. Він загинув на своїй присадибній ділянці. Як повідомили в обленерго, 50-річний чоловік понад 30 років працював на підприємстві. У нього залишилася дружина та дочка, також співробітниця "Харківобленерго".