Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець прокоментував побиття дитини у харківському соццентрі. Днями у мережі з’явилися фото побитої дитини-підопічної Харківського обласного центру соцпідтримки дітей та сімей "Гармонія", який релокувався до Чернівецької області.

У ЗМІ мова йшла про побиття дитини вихователем. Сьогодні, 29 січня, омбудсмен Дмитро Лубінець повідомив, що факт побиття дитини вихователем не підтвердився.

Раніше директорка центру "Гармонія" Алла Трохименко у коментарі "Суспільному" розповіла, що 9-річну дитину відшмагала дротом від зарядки інша 17-річна підопічна центру. І Трохименко, за її словами, сама викликала поліцію.

Лубінець зауважив, що інцидент свідчить про те, що працівники центру неналежно виконують свої обов’язки щодо охорони життя і здоров’я неповнолітніх. Наразі вихователю об’явлена догана.

За інформацією омбудсмена, його представниця Ірина Ісопенко відвідала заклад, поспілкувалася з черговим персоналом, а також проаналізувала документи, особові справи дітей та медичні документи. У центрі перебуває 45 дітей, які мають статус дітей-сиріт; дітей, позбавлених батьківського піклування; дитей, які перебувають у складних життєвих обставинах. 

Наразі триває розслідування к кримінальному провадження. Про результати омбудсмен пообіцяв повідомити додатково.