Нинішній опалювальний сезон у Харкові став рекордним за всю історію існування КП "Харківські тепломережі", повідомили в міськраді.

Генеральний директор підприємства Василь Скопенко розповів, що нинішньої осені 95% будинків міста під'єднали до системи теплопостачання всього за тиждень. До війни цей процес розтягувався від двох тижнів до місяця.

У 2023 році фахівці КП "ХТМ" відремонтували близько 400 внутрішньобудинкових систем, замінили понад 500 км труб, реконструювали 21 центральний тепловий пункт, 20 магістральних камер і понад 800 теплових рамок у підвалах будинків. Крім того, всі котельні обладнали генераторами, і зараз вони повністю готові до автономної роботи.

"Ми облаштували перші п'ять міні-ТЕЦ від урядів Німеччини та Швейцарії. Нещодавно приїхали ще шість установок від USAID. Незабаром презентуємо новий проєкт, який стане відкриттям для всієї України. У жодному місті України немає стільки сучасних котелень, як у Харкові", - повідомив Василь Скопенко.

Опалювальний сезон у Харкові стартував 23 жовтня. Станом на 2 листопада опалювалося майже 100% будинків. У середині грудня половина Харкова мало не залишилася без опалення. Причиною стала негода, яка призвела до серйозної аварії в енергосистемі.

Дізнатися про планові та аварійні відключення світла, води й тепла харків'яни можуть за допомогою чат-бота Kharkiv1562.