РФ скинула керовану авіабомбу на селище Ківшарівка Куп'янського району ввечері 27 листопада. Як розповів "Суспільному" начальник Куп'янської міської військової адміністрації Андрій Бєсєдін, бомба влучила у двір біля житлових будинків.

Пошкоджено дві дев'ятиповерхівки та одну п'ятиповерхівку. На щастя, люди не постраждали.

За словами Бесєдіна, зараз комунальні служби займаються ліквідацією наслідків: закривають пошкоджені вікна, балкони. У будинках є вода, світло і газ.

Російські війська обстрілюють селище і громаду щодня, каже Бєсєдін. Росіяни б'ють з артилерії, РСЗВ, авіабомбами, які завдають дуже великих руйнувань.

Ківшарівка розташована на лівому березі річки Оскіл, вище за течією на відстані 1,5 км розташоване смт Куп'янськ-Вузловий. Поруч проходить залізниця, до селища примикають великі лісові масиви. У 2001 році за даними перепису населення Ківшарівка була найбільшим смт в Україні, там проживало понад 20 тисяч осіб. У 2022 році до повномасштабної війни в Ківшарівці проживали 18 тисяч осіб. Зараз там залишаються 2,5 тисячі жителів.

Влітку по Ківшарівці росіяни били авіабомбами кілька днів поспіль, гинули люди. У листопаді Ківшарівка потрапила до списку населених пунктів Куп'янського району, звідки примусовій евакуації підлягали всі діти. Учора, 27 листопада, у поліції повідомили, що всіх дітей із прифронтових громад Куп'янщини вже евакуювали.

За даними голови ХОВА Олега Синєгубова, протягом доби РФ обстрілювала населені пункти Чугуївського та Куп'янського районів. Під ворожими ударами перебували Стариця та Тихе Чугуївського району, Синьківка, Іванівка, Кислівка, Котлярівка, Табаївка, Крохмальне та Строївка Куп'янського району.

Фото: Андрій Бєсєдін