У Харкові випікають незвичайний хліб з українською символікою. Займаються цим волонтери, пише "Суспільне".

Харківська організація "Пекельна кухня" після початку війни почала готувати обіди в приміщенні колишнього хостелу, щодня - близько півтори тисячі порцій. У команді - люди різних професій: психологи, дизайнери, художники, слюсарі, водії.

Волонтери возять свій хліб та їжу місцевим військовим підрозділам, медикам та всім, хто забезпечує життєдіяльність міста та захищає його.

Війна внесла корективи і до звичайного життя українців, і до їхнього бізнесу. Багато провідників намагаються зміцнити бойовий дух, створюючи символічну продукцію. Так, у березні київський пекар Андрій Пивовар розповів про рецепт патріотичного хліба під назвою "Чорнобаївський". Він пояснив рецептуру так:

"Символізм цього хліба в тому, що чорнослив - це орки, що обгоріли, білий льон - іскри від української арти, а мелений мускатний горіх - звичайно ж, порох!" - зазначив Пивоваров.

А у травні підприємство з Первомайського Харківської області, яке спеціалізується на виробництві борошна та хлібобулочних виробів, почало випускати патріотичні булочки для гамбургерів. Вони зроблені у кольорах українського прапора: одна частина - жовта, інша - синя.