Мешканка Харківської області, яка здавала росіянам інформацію про ЗСУ, отримала 15 років ув'язнення. Про це повідомили у облпрокуратурі.

У суді було доведено, що з початку російського вторгнення 39-річна жінка систематично здійснювала пошук та збирання відомостей про дислокацію українських військових та техніки у Чугуївському районі Харківської області. Вона передавала інформацію через соцмережі, зокрема заборонені в Україні, представникам країни-агресора та незаконних збройних формувань так званих "ДНР" та "ЛНР".

За підтримки публічного звинувачення прокурорами Харківської обласної прокуратури суд визнав винною мешканку с. Височинівка Чугуївського району за фактом держзради, скоєної в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Вироком Зміївського районного суду Харківської області від 27 липня жінці призначено покарання у вигляді 15 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Раніше військовий із "ДНР", якого взяли в полон у Харківській області, отримав 13 років в'язниці. Справу розглядав Шевченківський райсуд Києва, йдеться у вироку, опублікованому у Єдиному реєстрі судових рішень.

За інформацією із суду, уродженець Донецької області за власним бажанням розпочав службу у незаконних військах "ДНР". Чоловік добровільно прибув до пункту збору мобілізованих та воював проти України майже місяць, доки його не захопили в полон українські військові. У суді обвинувачений вину визнав.