Військовий із "ДНР", якого взяли в полон на Харківщині, отримав 13 років в'язниці. Справу розглядав Шевченківський райсуд Києва, йдеться у вироку, опублікованому у Єдиному реєстрі судових рішень.

За версією суду, уродженець Донецької області за власним бажанням розпочав службу у незаконних військах "ДНР". Чоловік добровільно прибув до пункту збору мобілізованих та воював проти України майже місяць, доки його не захопили в полон українські військові. У суді обвинувачений вину визнав.

"Виконував обов'язки "солдата" у різних видах бою та формах його забезпечення, а також забезпечував безпеку контрольних пропускних пунктів, перевірку документів мешканців населених пунктів, окупованих військовими РФ під час повномасштабного вторгнення, щодо виявлення військовослужбовців Збройних Сил України", - йдеться у рішенні. суду.

Українські військові взяли чоловіка в полон 25 березня у с. Вільхівка, йдеться у повідомленні. На суді обвинувачений вину визнав та розповів, що був другокурсником Донецького інституту залізничного транспорту.

"23 лютого надійшов дзвінок з інституту, де останньому повідомили про проведення курсу молодого бійця на 3 тижні. 24 лютого пішов у військкомат, де взяли паспорт, привласнили посаду помічника гранатометника, дали форму та перевезли до іншого населеного пункту", - розповів під час допиту обвинувачений.

За словами обвинуваченого, його полк займався копанням окопів, патрулюванням та перевіркою документів.

Чоловіка звинуватили у держзраді, створенні терористичної групи та створенні незаконних збройних формувань та призначили 13 років ув'язнення з повною конфіскацією майна.