З Вовчанська та Дворічної Харківської області вивели підрозділи рятувальників. Як повідомив МГ "Об'єктив" начальник облуправління ДСНС Олександр Волобуєв, у Вовчанську за добу 26 квітня російські війська двічі обстріляли пожежну частину.

Будівля пожежної частини та техніка рятувальників виявилися сильно пошкодженими, тому було прийнято рішення евакуювати особовий склад.

Раніше через постійні обстріли бійців ДСНС вивели з селища Дворічна Куп'янського району.

Вовчанськ був окупований у перший же день вторгнення, а після звільнення восени 2022 року постійно обстрілюється військами РФ. Нещодавно був нанесений авіаудар по центру міста, в результаті чого загинули дві людини.

У Дворічній Куп'янського району - аналогічна ситуація: після деокупації у вересні 2022-го селище - під постійними обстрілами. Тут залишилося близько 20% населення (до війни в Дворічній проживало більше 3,5 тис.осіб). Через постійні обстріли в Куп'янському районі проводиться обов'язкова евакуація мирного населення. В першу чергу вивозять сім'ї з дітьми, літніх людей, осіб з інвалідністю. Розглядається також питання про застосування примусової евакуації.