Після восьми ракетних ударів з боку РФ стан Печенізької греблі некритичне. Про це повідомив голова Печенізької громади Олександр Гусаров.

"Влучань за минулий тиждень у дамбу було 8. Це ракети різного плану "С-300", крилаті. На сьогоднішній день загрози для людей немає, є пошкодження. Виміри постійно проводять, скільки води йде, але вони близько норми, стан - некритичний. Фахівці ведуть роботу з ремонту гідроспоруди", - розповів Олександр Гусаров.

У разі значного пошкодження греблі потрібна буде евакуація мешканців селища, будинки яких розташовані поблизу Сіверського Дінця. Як зазначив Олександр Гусаров, не цей випадок є чітким планом роботи. Так, у разі небезпеки залучатимуться для інформування лбдей сили ДСНС, рятувальники їздитимуть вулицями, які можуть бути затопленими, а за ними - автобуси для евакуації.

За словами голови Печенізької громади, у разі НП потрібно евакуювати 400 осіб. Попередньо половина з цього числа дали свою згоду на переїзд до евакуаційних пунктів.

Жителям Печенізької громади розповіли, як діяти у разі руйнування греблі.

Завдаючи ударів по греблі Печенізького водосховища, армія РФ має цілком конкретну мету. Наступне затоплення вниз за течією повинно, за задумом ворога, зруйнувати мости понтонні і перешкодити переправі ЗСУ. У вечірньому зведенні від 20 вересня Генштаб повідомляв, що окупанти намагалися зруйнувати дамбу, але безуспішно.