Українські захисники поступово відтісняють російських окупантів на півночі Харківської області, нещодавно там звільнили штурмом населений пункт. Про це розповів нацгвардієць із позивним "Католик", який брав участь у штурмі.

За його словами, захисники України роблять все від них залежне, щоб посунути ворога подалі від Харкова.

"З останнього ми звільнили С*** [назва населеного пункту прихована через міркування безпеки]. Це був штурм. Тобто вони, напевно, не очікували, що буде так раптово сплановано все. Наш напад був досить інтенсивним. Ми швидко приїхали, була підтримка танків, інтенсивна артилерійська підтримка. І тому ми швидко увірвалися туди. І потім вони, звичайно, відповіли вогнем артилерії досить щільним. Але ми втрималися. Тепер це все наше", - розповів "Католик".

Він додав, що довкола дуже багато посічених дерев, кущів, випалені поля з пшеницею. Все це наслідки обстрілу російської артилерії.

"Я б сказав, що артилерії у них багато. Але поки не можна сказати, що вона вірна. На ту кількість БК, яку вони відстрілюють, вони потрапляють мало. Вони можуть півдня гатити кудись у поле, лісами, лісопосадками. Може, проблеми якісь із коригуванням", - зазначив гвардієць.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що знизилася інтенсивність обстрілу Дергачів російськими військами.