Харківські озеленювачі планують виростити понад мільйон квітів, щоб висадити їх на клумбах наступного року. Про це повідомили у міськраді.

У теплицях СКП "Харківзеленбуд" вирощують квіти, щоби навесні прикрасити міські клумби. Як розповіли на підприємстві, у планах – виростити 1,2 млн квітів. Зокрема, у 2023 році харківські клумби прикрашатимуть альтернатера, хлорофітум, ахірантес, ірізина тощо. Прикрашати Харків розпочнуть із потеплінням. У місті, за традицією, створять різнокольорові панно.

Харківські клумби, які і до війни вважалися одними з найдоглянутіших та найкрасивіших в Україні, під час вторгнення стали одним із символів міста. Політики, журналісти, що приїздили до Харкова, дивувалися тому, що в місті вивозять сміття і висаджують квіти під обстрілами, які навесні і влітку не припинялися ні на день. У квітні у Харкові обстрілами було серйозно пошкоджено теплиці з квітами, але це не зупинило харківських озеленювачів.

Також наприкінці квітня харків'яни з власної ініціативи висадили алею сакур на пр. Гагаріна, а восени у Харкові на клумбах висадили понад 1000 хризантем, утворивши з них квіткові панно. Це стало своєрідною даниною традиції щорічного "Балу хризантем", який до війни проходив у Екопарку.