Міський голова Ігор Терехов попереджає харків'ян про російський ракетний удар. У своєму телеграм-каналі він написав, що до Нового року ворог планує блекаути в Україні, оскільки "для нього немає більшої радості, ніж тероризувати мирне населення".

Терехов закликав городян не ігнорувати сигнали повітряної тривоги й нагадав про "Пункти незламності". Їхній список можна знайти в боті "Харків-твій дім".

Начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що тієї кількості ракет, яка сьогодні залишилася у РФ, якщо взяти математичні розрахунки, вистачить максимум на 3 масовані ракетні удари. Потім вони, в принципі, закінчаться. Буданов підкреслив, що спочатку РФ робила удари по об'єктах критичної інфраструктури України раз на тиждень, пізніше - раз на 10 днів або раз на два тижні, зараз - ще рідше.

Раніше в Нацбанку повідомили, що у Харкові в блекаут працюватиме більше банків. Якщо у листопаді їх було 25, то тепер - 42. Список відділень, які не закриються навіть у разі відключення світла - тут.

Карта з адресами "Пунктів незламності", де можна зігрітися, випити гаряче, підзарядити телефон - тут.

Маршрути транспорту, пункти обігріву на базі шкіл й ДСНС, телефони виклику швидкої - тут.

А зарядити телефони можна на будь-якій станції метро й у міських супермаркетах на спеціальних столиках.