Росіяни змінили тактику обстрілів у Куп'янському районі Харківської області. Тепер вони б'ють по житловій інфраструктурі, пише "Суспільне".

Як повідомив голова Куп'янської районної військової адміністрації Андрій Канашевич, армія РФ обстрілює Куп'янський район щодня з усіх видів озброєння. Під постійним вогнем - кілька населених пунктів:

За словами Канашевича, з початку жовтня почастішали удари по житловій інфраструктурі - приватних будинках і багатоповерхівках. Через часті обстріли інфраструктури зростає кількість поранених.

Командир підрозділу ЗСУ Денис Ярославський повідомляв, що росіяни намагаються оточити і захопити Куп'янськ і Куп'янськ-Вузловий. Атаки тривають цілодобово. За даними представника штурмової бригади прикордонників "Сталевий кордон" Івана Шевцова, росіяни проводять "м'ясні штурми", не зважаючи на великі втрати.

Сьогодні в Куп'янському районі проживають 42 300 осіб - приблизно третина від довоєнної кількості (раніше населення району становило 135 тисяч осіб). У зв'язку з постійними обстрілами в Куп'янському районі збираються оголосити примусову евакуацію. Із 10 населених пунктів району планують вивозити дітей - їх там 275.