Війська РФ намагаються оточити і захопити Куп'янськ, а також відбити Куп'янськ-Вузловий: спроби штурмів не припиняються. Про це в ефірі "Радіо Свобода" повідомив командир підрозділу ЗСУ Денис Ярославський.

За його словами, росіяни намагаються штурмувати позиції ЗСУ цілодобово. Російські війська, каже Ярославський, хочуть відбити Куп'янськ-Вузловий - стратегічну залізничну розв'язку - і взяти в оточення Куп'янськ.

Ярославський зазначив, що росіяни зазнають втрат, але за рахунок переміщення додаткових сил швидко їх відновлюють і готуються до нових штурмових дій.

В ефірі національного телемарафону начальник служби зі зв'язків з громадськістю 21-ї окремої механізованої бригади Сергій Дібров розповів, що росіяни хочуть захопити Куп'янськ, щоб відтягнути сили ЗСУ з інших напрямків. Крім того, каже Дібров, Куп'янськ - велике місто, і його взяття буде великою перемогою для росіян, які давно не захоплювали населених пунктів.

Голова ХОВА Олег Синєгубов говорив, що на Куп'янському напрямку атаки йдуть хвилями. Так триває вже чотири місяці, зараз штурми посилилися: росіяни атакують невеликими групами, але за підтримки артилерії та бронетехніки.

За даними представника штурмової бригади прикордонників "Сталевий кордон" Івана Шевцова, російські війська проводять там так звані "м'ясні штурми", не шкодуючи солдатів, щоб за будь-яку ціну зайняти українські позиції.