У Харкові на Південному вокзалі очікують відключення світла. У зв'язку з цим вживаються превентивні заходи. Так, Укрзалізниця отримала від Товариства Червоного Хреста України 35 генераторів для безперебійної роботи залізничних вокзалів, зокрема Південного вокзалу у Харкові. Загальна вартість гуманітарної допомоги становить близько 12 млн гривень.

"На вокзалах розгортатимуться точки, де можна отримати чай, каву, погрітися, і ці генератори дозволять зробити вокзали незалежними від можливих атак ворога на енергетичну інфраструктуру України", - заявив член правління "Укрзалізниці", голова пасажирського напрямку Олександр Перцовський.

Війська РФ протягом тривалого часу ведуть цілеспрямовані ракетні обстріли енергетичної інфраструктури в Харківській області та країні загалом. Бомбардуванням зазнавали Харківська ТЕЦ-5 та Зміївська ТЕС. 10 жовтня різні регіони країни були піддані наймасовішій ракетній атаці після 24 лютого. По енергетичних об'єктах було випущено понад 80 ракет. У наступні дні війська РФ неодноразово відновлювали спроби зруйнувати електростанції, підстанції, лінії передачі.

Крім Харкова, генератори працюватимуть на вокзалах у Запоріжжі (два вокзали), Вінниці, Хмельницькому, Кам'янці-Подільському, Бердичеві, Рівному, Кривому Розі (два вокзали), Ковелі, Коломні, Мукачеві, Трускавці, Моршині, Жмеринці, Івані Чопі, , Житомирі, Миронівці, Чернігові, Тростянці, Сумах, Одесі, Черкасах, Кропивницькому, Бердичеві, Тернополі, Львові (два вокзали) та на станціях Тараса Шевченка та Дарниці.

Минулої неділі “Укрзалізниця” вже отримала від Товариства Червоного Хреста 154 водонагрівачі, які були розподілені серед 79 вокзалів. Під час евакуації та до моменту розселення приміщення вокзалів стають тимчасовим притулком для громадян. Завдяки новому обладнанню, кімнати відпочинку та кімнати для матерів з дітьми будуть забезпечені безперервною подачею гарячої води.

У липні 2022 року Товариство Червоного Хреста України передало залізничному підприємству 44 дефібрилятори.