У Харкові продовжують демонтувати радянську символіку. 26 липня виконком Харківської міськради ухвалив рішення про демонтаж елемента з обеліска "Орлятко", який розташований у парку "Юність" у Холодногірському районі.

Пам'ятник був споруджений одночасно з парковою зоною в 1978 році. Пам'ятник являє собою високий постамент із білого вапняку. На ньому встановлено голову хлопчика в будьонівці із зіркою. Цей елемент відлитий із чорної сталі. 

"Будьонівка" - головний убір, поширений у Червоній армії в роки Громадянської війни. Отримав свою назву за ім'ям Семена Будьонного, командувача 1-ї Кінної армії. Були й інші назви головного убору - богатирка (схожа на шолом давньослов'янських богатирів), фрунзевка (за ім'ям Михайла Фрунзе). Але ці назви не прижилися.

Також ухвалено рішення демонтувати пам'ятний знак Артему, який розташований біля будинку №3 на вул. Морозова в Слобідському районі.

Артем (1888-1921) - псевдонім Федора Сергєєва; це відомий діяч партії більшовиків, керував різними радянськими органами влади в Україні в роки Громадянської війни. Раніше в Харкові ім'ям Артема називали вулицю і парк, стояв пам'ятник.