На ХТЗ горіла п'ятиповерхівка, рятувальники евакуювали 17 людей. Про це повідомили у ДСНС.

Пожежа сталася увечері 25 березня у п'ятиповерхівці на пр. Індустріальному, 44. Займання виникло у квартирі на 4 поверсі. Вогонь поширився на площу 30 кв. метрів. Рятувальникам довелося працювати в апаратах захисту органів дихання, було одразу ухвалено рішення про евакуацію всіх мешканців під'їзду.

З верхніх поверхів за допомогою пожежної автодрабини вдалося врятувати 5 людей. Ще 12 мешканців пожежників вивели через під'їзд. Жертв та постраждалих вдалося уникнути. За інформацією рятувальників, загоряння сталося через необережність під час куріння.

Ще одна пожежа, яка виникла з тієї ж причини, забрала життя 70-річного чоловіка в Харківській області. Це сталося у селищі Слобожанське Чугуївського району. У квартирі на першому поверсі п'ятиповерхівки горів диван та домашнє приладдя. У вогнищі пожежі виявили тіло 70-річного загиблого господаря будинку.

З 89 пожеж, що сталися за минулу добу, 77 виникли в природних екосистемах і на відкритих територіях. Загальна площа, випалена вогнем, становить понад 50 га. Горіла торішня суха трава, чагарники та очерет. За словами рятувальників, причиною виникнення цих пожеж залишається людська недбалість чи навмисний випал сухої рослинності, чи спалювання сміття. Протягом доби пожеж від обстрілів не було.