У квартирі у Харкові знайшли два трупи. Про це повідомили у ДСНС.

Трагедія сталася у будинку на вул. Героїв Праці, 12а. Там горіли домашні речі у квартирі на 5 поверсі дев'ятиповерхівки на площі 4 кв.м. Під час пожежогасіння рятувальники виявили тіла загиблих. Ними виявилися 87-річна жінка та її 57-річний син. Вони задихнулися через чадний газ. Причина займання встановлюється.

На жаль, це далеко не перший випадок, коли через чадний газ у Харківській області цього опалювального сезону гинуть люди. На початку лютого у Близнюківській громаді загинули 65-річний чоловік, його 58-річна дружина, їхній 41-річний син та ще один 42-річний чоловік. Минулої осені в квартирі в Балаклії знайшли тіла 59-річної жінки, 34-річного чоловіка, дівчаток 6-ти і 13-ти років. Через низьку температуру в будинку сім'я іноді включала газові конфорки як підігрів. Система виявилася несправною, сім'я задихнулася.

Всього за добу з 14 по 15 березня 2023 року рятувальники Харківського гарнізону ДСНС здійснили 31 виїзд. З них 17 – на ліквідацію пожеж, дві з яких були спричинені ворожими обстрілами. Так, у Вовчанську після обстрілу горіла крамниця на площі 200 кв. метрів. З вогнем боролися 5 рятувальників на автоцистерні. Їм вдалося локалізувати його поширення, проте через сильний повторний обстріл пожежники змушені були повернутися до частини. Друга пожежа також сталася у Вовчанську - через обстріл горів автомобіль. Його водій отримав поранення. У с. Зибіне Чугуївського району внаслідок влучення ворожого снаряда до приватного двору знищено господарську споруду разом із худобою.