Жителів Борівської громади закликали евакуювати дітей. Як повідомив начальник Борівської селищної військової адміністрації Олександр Тертишний, у громаді сьогодні - напружена ситуація через постійні обстріли.

Сім'ям із дітьми рекомендують виїхати з Борівської громади в безпечніші місця. Сьогодні в Борівській громаді проживають 8900 осіб, зокрема - 844 дитини.

Охочих евакуюватися просять звертатися до Борівської селищної військової адміністрації або селищної ради. Біженцям нададуть транспорт і поселять у гуртожитках Харкова.

Олександр Тертишний зазначив, що на лінії фронту ситуація важка, але стабільна, і російські війська в бік Борівської громади не просуваються.

Також закликають евакуюватися жителів Куп'янського району. Обов'язкову евакуацію тут оголосили ще в серпні. Список населених пунктів, у яких оголошено обов'язкову евакуацію - тут.

Очільник ХОВА Олег Синєгубов розповів, що готується рішення про примусову евакуацію родин із дітьми з 10 населених пунктів Куп'янської, Кіндрашівської та Курилівської громад Куп'янського району. Там перебуває 275 дітей.

Діти можуть виїхати тільки з одним із батьків або опікуном.

Тимчасовим переселенцям щомісяця виплачують допомогу від держави:

  • 2000 грн. на дорослого;
  • 3000 грн. на дитину або людину з інвалідністю.