Зруйнований російськими обстрілами будинок на вулиці Наталії Ужвій, 82, фото якого облетіли весь світ, готують до знесення. Про це повідомив мер Харкова Ігор Терехов.

Північна Салтівка вважається найбільш постраждалим через війну житловим масивом Харкова. До російського вторгнення тут мешкало приблизно 300 тис. осіб. У 2022 році російські війська масовано обстрілювали цей район, унаслідок чого багато будинків тут пошкоджено або зруйновано.

Цей 16-поверховий будинок на вул. Ужвій - один із найбільш розбитих. Квартири в одному з під'їздів зруйновані повністю на всіх поверхах. Будинок став своєрідним символом Салтівки. Була ідея створити з цього будинку меморіал, але мешканці виступили проти.

Сьогодні тут тривають підготовчі роботи до демонтажу найпостраждалішого першого під'їзду - там вирівнюють майданчик під установку крана.

Терехов зазначив, що мешканці будинку зараз у процесі отримання сертифікатів на нове житло в рамках державної програми "єВідновлення".

На Форумі мерів у Женеві Ігор Терехов говорив, що Харків є одним із найбільш постраждалих від російської агресії міст України: тут зруйновано або пошкоджено 5,2 тис. будівель. Наступного року в Харкові планують відновити 157 будинків.