Мешканці зруйнованого будинку на Північній Салтівці проти створення з нього меморіалу. Про це повідомили у мерії.

За словами мера Ігоря Терехова, у місті планується створення музею-меморіалу, присвяченого загиблим під час війни харків'янам. Терехов сказав, що у цьому питанні обов'язково врахують думку громадськості, адже, наприклад, коли виникла ідея зробити меморіал із дому на вул. Наталі Ужвій, зруйнованого російським агресором, його мешканці виступили проти такої ініціативи.

Мер Харкова додав, що "війна показала, що ми одна сім'я, що ми повинні прислухатися один до одного, а суспільство - консолідуватися".

Вочевидь, йдеться про сумнозвісний будинок №82 по вул. Наталії Ужвій – один з найбільш постраждалих будинків на Північній Салтівці. Квартири у цій шістнадцятиповерхівці зруйновані повністю, на всіх поверхах.

Північна Салтівка разом Горизонтом і П'ятихатками - район міста, що найбільш постраждав від російських обстрілів. За інформацією міськради, близько 500 будинків у Харкові не підлягають відновленню, і найбільше таких – саме на Північній Салтівці, особливо у мікрорайоні Північна Салтівка-3.

Близько тижня тому Ігор Терехов розповів, що в Харкові планують побудувати два нові мікрорайони для людей, які втратили житло. Один із них буде розташований у районі ст. м. «Барабашово», інший – на поки що незабудованих земельних ділянках за вулицею Наталії Ужвій. Мер додав, що будинки будуть не вищими за 7 поверхів, і в них будуть підземні паркінги, які можна буде використовувати як укриття.