У Харківській області посилюють планові мобілізаційні заходи. Про це повідомив заступник начальника ХОВА Роман Семенуха.

У ХОВА уточнили, що йдеться про інформаційні заходи.

У робочій зустрічі взяли участь т.в.о. начальника Харківського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, представники територіальних управлінь СБУ, ДБР, Національної поліції, районних ТЦК, а також голови районних військових адміністрацій та громад.

Роман Семенуха зазначив, що ХОВА посилює свою співпрацю з регіональним військкоматом.

Учасники наради також обговорили створення в різних районах і населених пунктах Харківщини комісій з розгляду питань, пов'язаних із посиленням мобілізаційних заходів.

За словами міністра оборони України Олексія Резнікова, українським військкоматам восени нададуть доступ до всіх державних реєстрів. Це дасть змогу автоматично отримувати інформацію від реєстрів Мін'юсту, МВС, Центральної виборчої комісії, МЗС та Держприкордонслужби.

Наразі в Україні проводяться перевірки військкоматів. Уже звільнено всіх обласних воєнкомів.

Загальна мобілізація в Україні проводиться з 24 лютого 2022 року. 17 серпня цього року президент Володимир Зеленський підписав закони про продовження воєнного стану і загальної мобілізації до 15 листопада 2023 року. Це вже восьме продовження з початку війни.

Мобілізації підлягають усі військовозобов'язані віком від 18 до 60 років, які не мають права на відстрочку.