Росіяни 25 липня обстріляли з танків Козачу Лопань Харківської області. Про це повідомили в Харківській обласній військовій адміністрації.

Козача Лопань розташована на півночі Харківської області. До війни тут проживало понад 5 тисяч осіб. До кордону з РФ від селища - 2 кілометри. Дальність стрільби з танків становить до 5-ти кілометрів, тож російські війська можуть обстрілювати селище навіть зі своєї території.

Речник Дергачівської міської військової адміністрації Олександр Кулік зазначив, що Казача Лопань піддається постійним обстрілам з артилерії, мінометів, танків та авіації, пише “Суспільне”.

"Злітають над своєю територією, випускають ракети з вертольотів і сідають. Обстрілюють щодня, різна інтенсивність обстрілів. Протягом останнього тижня інтенсивність обстрілів зросла. Зокрема, є така статистика, що б'ють активно саме з танку. Чому - не можемо пояснити, але останнім часом б'ють активно з танків", - каже Кулік.

Староста селища Людмила Вакуленко, розказала, що 25 липня прилетіло там, де живуть люди. Люди були у будинках чи на городах. На щастя, нихто не постраждав. Внаслідок обстрілу пошкоджені дахи будинків, вікна, паркани, перебита лінія електропередач.

24 липня російські артилеристи обстріляли 12 населених пунктів у Харківській області. Також завдано авіаударів у районах сіл Гур'єв Козачок, Піщане, Терни, Вільшана і Кислівка.

Кілька днів тому війська РФ уже обстрілювали Козачу Лопань із танків. Завдали близько 20 ударів по приватних будинках і цивільній інфраструктурі. Загинув 60-річний чоловік, який їхав на моторолері в аптеку. Було пошкоджено близько двадцяти приватних будинків, господарські будівлі та адміністративну будівлю.