У Харкові з початку року комунальники прибрали більше 20 стихійних звалищ. На порушників складено адміністративні протоколи та виписано штрафи у розмірі від 340 до 1700 грн., повідомив директор КП "Комплекс з вивезення побутових відходів" Олексій Артикуленко.

За його словами, порушників зобов'яжуть відшкодувати завдані екологічні збитки.

Для встановлення осіб порушників проводяться опитування місцевих жителів, а також використовуються дані відео - та фотозйомки. Зокрема, при прибиранні звалища вул. Михайла Водяного на ХТЗ комунальникам вдалося зафіксувати номерні знаки машини порушника, завдяки чому він буде знайдений і покараний.

Директор КП "Муніципальна компанія з поводження з відходами" Юрій Суярко розповів, що комунальні підприємства щомісяця витрачають на ліквідацію стихійних звалищ близько 300 тис.грн.

Керівники комунальних підприємств просять харків'янам повідомляти про випадки незаконного викиду сміття. Інформацію можна направляти в районні адміністрації, поліцію і службу "1562", а також через сайти і сторінки в соціальних мережах КП "КВПВ" і КП "МКПВ". До звернення бажано додати не лише фото звалища, а й порушників.