Голова харківського суду, яка отримала строк за хабар, мобілізувалася. Йдеться про керівника Харківського окружного адміністративного суду Ольгу Панченко, пише "Слово і діло".

Панченко затримали наприкінці вересня 2020 року після звернення до правоохоронців судді Олени Заїчко.

За версією звинувачення, голова суду Панченко чинила тиск на суддю Заїчко, щоб та прийняла рішення щодо адміністративної справи, яка стосувалася земельного питання, на користь комерційної компанії.

Згодом Панченко заборонили здійснювати правосуддя, усунули з посади та обрали запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Вищий антикорупційний суд 31 січня 2023 року визнав її винною у дачі хабара у розмірі 3 тис. доларів судді Заїчко (ч. 3 ст. 369 КК України – пропозиція надати неправомірну вигоду). Панченко засудили до 5 років позбавлення волі із забороною обіймати посаду судді строком на 3 роки після відбуття основного покарання.

На це рішення було подано апеляцію. Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду призупинила розгляд скарги на вирок у зв'язку з тим, що Ольга Панченка призвана на військову службу. Про це йдеться у рішенні АП ВАКС від 15 травня.

Адвокати Панченка повідомили, що з 21 березня 2023 року вона перебуває на військовій службі на посаді санітарного інструктора медичного пункту 4-го стрілецького батальйону (з охорони та оборони об'єктів державного значення). Захист просить припинити розгляд справи.