Екс-голову Харківського окружного адміністративного суду посадили до в'язниці за хабар. Про це повідомили у Спеціальній антикорупційній прокуратурі.

Зловмисницю було викрито 21 вересня 2020 року після передачі хабара у розмірі 3 000 доларів США. На той момент головою Харківського окружного адміністративного суду була Ольга Панченко.

Було доведено, що голова суду хотіла чинити тиск на одну із суддів окружного суду та спробувала її підкупити за ухвалення рішення на користь третіх осіб у адміністративній справі щодо земельного питання.

Від повідомлення про підозру до винесення вироку минуло понад два роки. Усунення від роботи підозрюваної не з першої спроби. Вища рада правосуддя визнала, що суддя не може виконувати свої обов'язки. Але слідча суддя Вищого антикорупційного суду (ВАКС) відмовила у звільненні з посади голови Харківського окружного адмінсуду. Довелося звертатися до Апеляційної палати ВАКС.

31 січня 2023 року колегія суддів Вищого антикорупційного суду (ВАКС) оголосила вирок: підсудну було визнано винною за ч. 3 ст. 369 КК України. Третя частина цієї статті передбачає покарання як позбавлення волі від 4 до 8 років. Суд засудив підсудну до 5 років.

Вирок Вищого антикорупційного суду може бути оскаржено протягом 30 днів з моменту його оголошення в суді апеляційної інстанції.