У Харкові об'єднали декілька закладів охорони здоров'я. Відповідне рішення було ухвалено 25 січня на позачерговій сесії міськради.

Наголошується, що департамент охорони здоров'я проаналізував фінансовий стан медустанов станом на 1 січня 2023 року та зробив висновок, що подальша робота чотирьох установ без реорганізації чи фінансової підтримки з місцевого бюджету неможлива. Тому було ухвалено такі рішення:

  • Міську дитячу стоматологічну поліклініку №1 приєднали до Міської дитячої поліклініки №23 на вул. Шевченка,
  • міські шкірно-венерологічні диспансери №1, 2 та 4 – до Міського шкірно-венерологічного диспансеру №5 на вул. Чернишевській.

Для того, щоб медустанови міста та області нормально функціонували під час перебоїв зі світлом, їх оснащують потужними генераторами. Днями 89 генераторів отримали з Арабських Еміратів. За словами представників ХОВА, Богодухівський район отримав 16 генераторів, Красноградський – 15, Лозівський – 10, Чугуївський – 10, Харківський – 13, Ізюмський та Куп'янський – по 2. Також 5 генераторів направлять на потреби Департаменту охорони здоров'я та один передадуть для обласної дитячої інфекції лікарні.

Усього з ОАЕ до Харківської області направили 248 генераторів потужністю від 3 до 8 кВт, 89 з яких отримали заклади охорони здоров'я, решту планують використати у "Пунктах Незламності" та надати на інші потреби громад.