Брати записували пропагандистські ролики про допомогу армії РФ. Прокуратура передала справу до суду.

Чоловіки, які раніше вже притягувалися до кримінальної відповідальності, зокрема за злочини проти національної безпеки, з 2015 року проживають у Москві.

За даними слідства, під час повномасштабного вторгнення РФ в Україну обвинувачені створили й очолили "волонтерський" рух, який спеціалізувався на допомозі військовослужбовцям РФ. Навесні 2022 року чоловіки приїхали на територію Куп'янського району, на той час окупованого збройними силами РФ, знімали там пропагандистські відео, які надалі публікували у своєму Telegram-каналі. Зокрема, брати записали ролик, у якому розповіли, що передали військовослужбовцям РФ рації, тактичні ноші тощо. Крім того, у знятих відео обвинувачені запевняли, що "людям на визволених територіях важливо знати, що Росія та її народ з ними", і розповідали, що "обговорили налагодження життя мирних жителів на денацифікованих і деміліталізованих територіях Харківської області".

Також обвинувачені дали інтерв'ю російському медіа, в якому спотворювали факти, виправдовували збройну агресію РФ проти України. 

Наразі обвинувачені переховуються від слідства на непідконтрольних територіях. Їх судитимуть заочно в Червонозаводському районному суді Харкова. Обвинуваченим загрожує до 12 років позбавлення волі.