Під час окупації частини Харківської області підприємець забезпечував пальним військових РФ та платив податки країні-агресору. Про це повідомив речник обласного управління СБУ Владислав Абдула.

58-річний власник автозаправної станції в Шевченківській громаді Куп'янського району навесні 2022 року домовився з окупантами про постачання їм пального в обмін на можливість продовжити свій бізнес. Чоловік навіть зареєструвався в так званій "окупаційній податковій" і зобов'язався сплачувати "податки" до бюджету РФ.

Колаборант регулярно передавав окупантам пальне та талони на безкоштовну заправку їхньої військової техніки та машин на своїй АЗС. Серед його клієнтів були представники збройних сил РФ та "місцева адміністрація".

Для поповнення запасів палива чоловік використовував ресурси захопленої російськими військами нафтобази у Шевченковому. Залишки пального він розпродавав місцевим за рублі РФ.

Після деокупації Куп'янщини підприємець залишився на території району і навіть постачав пальне для комунальних підприємств, намагаючись уникнути правосуддя. Однак співробітники СБУ викрили факти його співпраці з росіянами.

Під час обшуків правоохоронці виявили вантажну автоцистерну "Урал" з нашвидкуруч зафарбованою на кабіні літерою "Z" та інші речові докази.

Зловмиснику повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору (ч.1 ст.111-2 КК України). Він перебуває під вартою, йому загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.