Тракторист, який на Харківщині збив людину та залишив помирати, сяде у в'язницю. У прокуратурі повідомили, що 21 грудня суд виніс обвинувальний вирок організатору смертельної ДТП.

ДТП сталося у вересні 2022 року поблизу села Крупчине Богодухівського району. Нетверезий чоловік керував трактором. Рухаючись заднім ходом, трактор наїхав на пішохода. Тракторист не допоміг постраждалому, а втік з місця аварії. Від одержаних травм потерпілий помер на місці.

Було відкрито кримінальне провадження за статтями ч. 3 ст. 286-1 (порушення правил безпеки дорожнього руху чи експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами у стані сп'яніння), та ч. 1 ст. 135 (залишення у небезпеці) КК України.

Богодухівський районний суд виніс обвинувальний вирок – 5 років позбавлення волі.

Перебуваючи поряд із транспортним засобом, пішоходам слід враховувати наявність такого фактора, як сліпа зона: це простір навколо машини, не доступний огляду водія. Якщо людина знаходиться позаду авто або навіть спереду високої вантажівки чи трактора, водій може її не помітити. Тому у будь-яких ситуаціях слід триматися на відстані кількох метрів від транспорту. Перебування пішохода у сліпій зоні не знімає, звісно, відповідальності з водія, який зобов'язаний передбачати різні варіанти розвитку дорожньої ситуації. Але від того, що водія притягнуть до кримінальної відповідальності, пішоходу, який постраждав (а тим більше, загинув), навряд чи стане легше. Тож максимальна увага на дорозі – це основне правило, яке може зберегти здоров'я чи життя пішоходу.