Влада закликає харків'ян перечекати блекаут, спричинений російськими ударами по енергоінфраструктурі, у "пунктах незламності". Мапа із місцями розташування пунктів - тут.

Зокрема міський голова Ігор Терехов в ефірі телемарафону повідомив, що такі пункти вже почали відкриватися у місті. Там люди можуть зігрітися, отримати їжу, гарячі напої та підзарядити гаджети.

"У нас зараз вже розгортаються "пункти незламності" у школах. Таких шкіл 36. Крім цього, у центральних теплових пунктах теж є такі "пункти незламності", куди зможуть прийти харків'яни і перечекати цей час, коли не буде електроенергії, коли буде прохолодно в оселях", - зазначив мер.

Він нагадав, що загалом цієї зими у Харкові планують відкрити близько 200 "пунктів незламності".

Губернатор Олег Синєгубов зазначив, що "Пункти незламності" - це місця, куди кожен зможе прийти в разі тривалого відключення світла. Окрім подачі електроенергії , там передбачається наявність тепла, води, місць для відпочинку, аптечок, речей необхідних для мам та маленьких дітей. У перспективі усі пункти незламності мають бути об'єдані в мережу системами супутникового зв'язку Starlink.

Після сьогоднішніх ракетних ударів по інфраструктурі у багатьох регіонах України - перебої зі світлом. Харків, хоч і не пережив сьогодні ракетних атак, але залишився знеструмленим повністю. В оселях також немає води. У місті зупинилося метро та елктротранспорт, на зупинках - величезні черги на автобуси, на дорогах - затори.