Росіяни завдали близько 10 ракетних ударів по Харкову. Як повідомили в ХОВА, за попередніми даними, п'ять цивільних постраждали.

"Як завжди, виключно цивільна інфраструктура. Також окупанти вдарили по Золочеву, щонайменше двоє постраждалих", - написав у телеграм-каналі голова ХОВА Олег Синєгубов.

Також медики надали допомогу ще двом постраждалим внаслідок ворожих обстрілів у Люботині. Там ракети С-300 влучили в районі залізничного вокзалу.

На місцях прильотів видно сильний дим.

За словами Ігора Терехова, наразі є підтверджена інформація щодо ударів по транспортній інфраструктурі та одному з підрозділів комунального підприємства, що займається життєзабезпеченням міста.

Пізніше Терехов додав, що удар був по приватному підприємству. За попередньою інформацією, там один загиблий, шестеро поранених, місцезнаходження ще трьох неможливо встановити через велику пожежу. За словами Олега Синєгубова, окупанти вдарили по цивільному підприємству, яке займається звичайною печаткою. Є загоряння цеху з папером.

На місці ще одного удару ворожої ракети виявлено тіло ще одного загиблого. Ще одна людина поранена - забрала швидка.

О 12 годині Олег Синєгубов повідомив, що за попередніми даними, внаслідок удару по Харкову четверо людей загинули. Місцезнаходження ще двох осіб встановлюють.

Армія РФ завдала щонайменше 15 ударів.

За даними на 12.40 відомо про 6 загиблих і 11 поранених.

За словами начальника ГУНП у Харківській області Володимира Тимошка, обстріл було здійснено ракетами С-300 або С-400. Після вилучення уламків вид озброєння буде встановлено остаточно.

Новина буде доповнюватись.